Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Κεδροδασος Μαλεβης



Ειχα γραψει πριν καπoιους μηνες για την δραστηριοτητα που ξεκινησα φετος, την ορειβασια. Ηθελα να ερθω πιο κοντα στη φυση και κυριως να γνωρισω τα ελληνικα βουνα.
Στην αρχη πηγα σαν τουριστρια στην πρωτη πορεια βαθμου δυσκολας 1, αλλα τελικα πολυ γρηγορα οι βαθμοι δυσκολιας εγιναν 4,5. Εκανα αναβαση σε χειμερινο βουνο.. με λιγα λογια εκανα υπερεντατικα μαθηματα...Ειχα καλη παρεα βεβαια, αλλα η αληθεια ειναι οτι με κερδισε αμεσως το βουνο κι ολες οι χαρες του. Εφτασα σε σημειο τωρα που καλοκαιριαζει να νοσταλγω τα χιονια!
Ετσι λοιπον ψαχνοντας να βρω συνοδοιπορους -γιατι δεν εχουν ολοι την ιδια αποψη για τα βουνα- βρηκα 2 καλους φιλους και πηγαμε πεζοπορια στον Παρνωνα χτες, στο κεδροδασος της Μαλεβης μαζι με τον ΠΟΑ.
Θεωρω οτι ειναι πολυ καλα οργανωμενος συλλογος, μαλιστα την προηγουμενη μερα ειχαν παει μελη του για να σηματοδοτησουν καποια σημεια στο μονοπατι. Η φυση ηταν σε μερικα σημεια πολυ ομορφη, μαλιστα το δασαρχειο ειχε τοποθετησει ταμπελες που ονοματιζαν τα δεντρα.
Ηταν πραγματικα πολυ ευκολη βολτα (και χωρις σηματοδοτηση το εβρισκες το μονοπατι)και γινοταν πολυ κουραστικη γιατι σε καποια σημεια χρειαζοταν να σταματαμε για να περιμενουμε το κομβοι των 75 ατομων που συμμετειχαν με αποτελεσμα να μου ερχεται νυστα... Αν εξαιρεσουμε το τελευταιο ανηφορικο κομματι του μονοπατιου που οδηγουσε στο χωριο του Αγιου Πετρου οπου και θα καταληγαμε, δεν ειχε καμια μα καμια δυσκολια.



Ειναι καλο να ακολουθεις καποιες εκδρομες που κανουν οι συλλογοι, ειδικα αν δεν ξερεις απο τα μονοπατια αλλα για μενα το ιδανικο ειναι να εχεις μια παρεα 5-10 ατομων που να γουσταρουν πραγματικα το βουνο και την περιπετεια του, ωστε να μπορεις να κινηθεις ανεξαρτητα και να κανεις το δικο σου κουμαντο. Μεχρι λοιπον εκεινη την φορα που θα συμβει, γιατι θα γινει..
Προς το παρον το καλοκαιρι εχει ξεκινησει ηδη καλα με την εκδρομη αυτη και επονται και αλλες

Δεν υπάρχουν σχόλια: